До переліку блогу

Кращі райони Києва

14 січня 2022

Вибираючи квартиру в Києві, будь-яка людина насамперед визначається з районом, у якому вона хотіла б жити. Тому багатьох цікавить рейтинг районів Києва, завдяки якому можна дізнатися про всі особливості, переваги та недоліки проживання в тому чи іншому районі столиці. Так ви зробите усвідомлений вибір.

Варто наголосити, що рейтинг престижу районів Києва може не враховувати комфорту проживання для конкретної людини, оскільки уподобання та спосіб життя у всіх різні. Наприклад, деякі люди люблять жити в центрі міста – з багатолюдними барами, ресторанами, величезною кількістю культурних об'єктів. Інші віддають перевагу тихій околиці, де багато парків, дитячих і спортивних майданчиків. Але є критерії, які важливі для всіх покупців під час вибору району для життя.

Які параметри визначальні у складанні рейтингу?

Під час складання рейтингу зважають на кілька основних параметрів:

  1. Транспортна розв'язка, громадський транспорт, наявність паркувальних місць. Для тих, хто не має власного автомобіля, важливою є наявність зупинок громадського транспорту, насамперед метро.
  2. Соціальна, торгово-розважальна інфраструктура. Кількість аптек, магазинів, банківських відділень, супермаркетів, дитячих садків, шкіл і клінік – усе це дуже позначається на якості життя. Торгово-розважальна інфраструктура зазвичай більш розвинена в центральних районах міста, а соціальна – в спальних. Однак є винятки. Тому, вибираючи район, важливо подивитися, які інфраструктурні об'єкти розташовані поруч.
  3. Екологічна ситуація. Сьогодні екологія має велике значення. Наявність довкола підприємств, автомобільних доріг та/або сміттєзвалищ автоматично робить ситуацію несприятливою. І, навпаки, якщо поблизу немає шкідливих виробництв, мінімум автомобілів, але є парки та зелені насадження, то це величезний плюс.
  4. Безпека. Цей параметр украй важливий, адже будь-яка людина хоче почуватися комфортно і не переживати про власну безпеку та безпеку своїх близьких. На безпечність району впливає як рівень злочинності, так і якість роботи правоохоронних органів (кількість патрулів, швидкість приїзду поліції за викликами, рівень розкриття злочинів тощо).
  5. Вартість житла. Якщо скласти рейтинг районів Києва за вартістю житла,то на першому місці опиняться Печерський і Шевченківський райони, адже тут квартири найдорожчі.
  6. Культура та населення. Кількість культурних заходів є доволі важливим моментом у виборі району для багатьох людей, особливо для молоді. Ще один важливий момент – кількість людей на один квадратний кілометр. Густонаселені райони погані тим, що тут із більшою ймовірністю виникають затори, на касах у супермаркетах спостерігаються великі черги, та й узагалі хтось може почуватися некомфортно в оточенні великої кількості людей.
  7. Житловий фонд. Цей параметр – про стан будинків району. Наприклад, у Києві є райони із дуже застарілим житловим фондом, тому будинки мають не найкращий вигляд і може здаватися, що ви живете в не найбільш благополучному місці. Є також відносно нові райони, в яких старі будівлі перебувають у відмінному стані і водночас тут зводять велику кількість нових сучасних житлових комплексів.
ЖК Ok'Land від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Солом'янський район

Якщо розглядати кращі райони Києва за різними рейтингами, то майже в більшості рейтингів Солом'янський район – на першому місці. Його окрасою називають велику кількість зелених насаджень. Так, приблизно 13% території району займають зелені зони.

Основні переваги тутешнього життя:

  • відмінна екологічна ситуація;
  • величезна кількість місць для прогулянок, занять спортом і спокійного відпочинку;
  • зводиться багато сучасних новобудов, наприклад, житловий комплекс комфорт-класу Ok'Land;
  • розвинена соціальна інфраструктура з великою кількістю шкіл, дитячих садків, поліклінік, лікарень, магазинів, аптек та інших об'єктів;
  • розгалужена транспортна розв'язка і наявність чотирьох станцій метро в цьому районі;
  • відносно невисока вартість житлової нерухомості.

Шукаючи тихий, безпечний і спокійний район, у якому багато місць для прогулянок, варто звернути увагу на Солом'янський.

Район також має свої недоліки, серед основних багато місцевих жителів називають проблеми з торговими центрами. Їх лише два на весь район, і вони не є дуже великими.

ЖК Nordica Residence від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Печерський район

Безумовно, це найелітніший, найдорожчий і найвідоміший район Києва, розташований в історичному центрі столиці. Тут зосереджена величезна кількість пам'яток, знайомих кожному українцю: Аскольдова могила, Будинок з химерами, Маріїнський палац, вулиця Хрещатик, Києво-Печерська лавра і так далі. Цей район вважається найбезпечнішим і найдорожчим. У Печерському районі спостерігається найбільша концентрація парків: Національний ботанічний сад ім. М.М.Гришка, Міський сад, Центральний парк культури і відпочинку, Печерський ландшафтний парк, сквер на бульварі Дружби народів, Парк Вічної Слави та багато інших.

Крім усього іншого, в Печерському районі є велика кількість закладів громадського харчування, торгових центрів, бутиків, кінотеатрів, театрів і музеїв. Також є багато станцій метро. Причому особливість розташування цих станцій така, що до всіх можна дійти пішки від вибраного вами житлового комплексу, зокрема й ЖК Nordica Residence.

Серед недоліків району – висока вартість оренди та купівлі житла, а також можливі проблеми з пошуком паркувальних місць.

ЖК «Львівська Площа» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Шевченківський район

Розглядаючи кращі райони Києва, не можна не згадати про Шевченківський район. Цей район є лідером за кількістю шкіл, дитячих садків і станцій метро. А в архітектурі району органічно поєдналися старовина та сучасність. Шевченківський район розташований у центральній частині столиці.

Його очевидні переваги:

  • величезна кількість парків і зелених насаджень (більше ніж 20% загальної території);
  • розвинена торгово-розважальна інфраструктура (в районі 52 супермаркети);
  • багато культурних пам'яток, включно з музеями і театрами;
  • зручне розташування з можливістю швидко дістатися до будь-якої частини міста;
  • чудова архітектура, якою можна нескінченно насолоджуватися;
  • багато місць історичного значення.

Практично всі будівлі району (будинки, школи, університети, клініки, музеї тощо) оточені парками та скверами. Це створює атмосферу затишку і спокою. Шевченківський район можна назвати зеленим куточком посеред «кам'яних джунглів».

Район також має свої недоліки. Через велику кількість зелених насаджень місцевим жителям дуже бракує парковок і гаражів. Ще один мінус – постійні затори на проспекті Перемоги й однойменній площі, що ускладнює поїздки на роботу вранці та додому ввечері. Також серед недоліків можна назвати застарілий житловий фонд. Через велику кількість старих будинків у цьому районі не так багато місця для будівництва нових житлових комплексів.

ЖК «Берег Дніпра» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Дарницький район

Зробивши запит «Райони Києва рейтинг» у пошуковій системі, серед перших результатів часто можна побачити Дарницький район. І це не дивно, адже багато експертів і самі місцеві жителі називають його найкомфортнішим для життя. У Дарницькому районі зосереджено кілька престижних житлових місцевостей: Харківський, Позняки, Червоний Хутір, Нова Дарниця тощо.

Основними перевагами проживання в цьому районі можна назвати:

  • наявність кількох ландшафтних парків і озер із пляжами;
  • розвинена торгова, розважальна та соціальна інфраструктура;
  • відсутність серйозних проблем із заторами і паркувальними місцями;
  • розвинена транспортна мережа;
  • велика кількість привабливих пропозицій як на вторинному, так і на первинному ринку нерухомості, а ціни за квадратний метр більш ніж прийнятні;
  • одразу сім станцій метро на відстані декількох хвилин пішки.

Район постійно розвивається, це підтверджує велика кількість новобудов і поява престижних закладів громадського харчування, будівництво нових торгових центрів і магазинів.

ЖК Forward від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Трохи про інші райони Києва

Є й інші райони Києва, кожен із яких може похвалитися своїми особливостями та перевагами: Святошинський, Деснянський, Подільський, Оболонський, Дніпровський, Голосіївський. Про кожен із них можна розповідати дуже довго, однак для кожного мешканця переважно його район є найкомфортнішим і найзручнішим.

Висновок

Рейтинг районів Києва доволі суб'єктивний, адже кожна людина має свої критерії оцінювання. Крім того, багато в чому вибір залежить від особистих уподобань, способу життя, характеру, захоплень, наявності дітей та інших факторів.

Запитання і відповіді

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.