До переліку блогу

Як вибрати квартиру в новобудові

31 грудня 2020

Багато людей купують нове житло один раз у житті. Тому дуже важливо перед покупкою все ретельно обміркувати та зважити. Якщо житлове приміщення матиме суттєві недоліки, життя в ньому не буде комфортним.

Купівля квартири в будинку, що зводиться, пов'язана і з фінансовими ризиками. Деякі люди вкладають останні заощадження в нове житло, але не можуть вселитися в нього роками. Щоб мінімізувати ризики під час купівлі нерухомості, треба до цього правильно підготуватися.

Аналіз ситуації на ринку первинної нерухомості

Спершу треба проаналізувати ситуацію на ринку первинного житла. Такий аналіз допоможе зорієнтуватися серед великої кількості пропозицій і виділити низку об'єктів у потрібному ціновому сегменті. Останнім часом простежується стійка тенденція до підвищення попиту на первинну нерухомість. Водночас зростає кількість охочих придбати квадратні метри преміум- і комфорт-класу. В умовах незначного зниження цін на бюджетне житло вартість елітних видів нерухомості стабільно збільшується.

Підвищений інтерес до квартир у новобудовах зумовлений привабливістю і доступністю нового житла. Нові квартири більш комфортабельні, зі зручнішим плануванням. У наш час будинки зводять із застосуванням сучасних матеріалів і технологій, що забезпечують високу енергоефективність житлових приміщень. У новобудовах краще розвинена внутрішня та зовнішня інфраструктура. Сьогодні багато видів первинної нерухомості є більш доступні, порівняно з «вторинкою». Тому чимало покупців зараз вважають вигідною справою вкласти в новобудову у Львові або Києві свої гроші.

ЖК «Львівська Площа» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Від чого залежить ціна на квартиру в новобудові

Ціна на житло в новобудові залежить від:

  • розташування об'єкта;
  • класу;
  • стадії будівництва.

Місце розташування об'єкта визначає його віддаленість від громадського транспорту й об'єктів соціальної інфраструктури. Дуже велике значення має транспортна розв'язка. Якщо будинок височіє поруч із метро, ціна квадратних метрів буде значно вищою. Наявність поблизу об'єктів інфраструктури (дитячий садок, школа, лікарня) багато хто із забудовників вважає другорядним фактором.

Вирішуючи, який житловий комплекс вибрати, треба враховувати такий параметр, як клас. Клас житлового комплексу залежить передусім від матеріалів, які використовували під час будівництва. Новобудови економ-класу будують із застосуванням залізобетонних блоків. Такий будівельний матеріал має низьку тепло- та шумоізоляцію, тому в будинку холодно взимку та спекотно влітку. Монолітно-каркасна технологія (яку застосовує Корпорація Нерухомості РІЕЛ) дає можливість отримати кращі теплоізоляційні характеристики житла. До неї вдаються у зведенні будинків більш високого класу.

Важливою перевагою таких квартир є можливість перепланування. Цегляні стіни цінують за чудові тепло- та шумоізоляційні властивості, а також за екологічність. У будинках високого рівня комфорту застосовують сучасні системи й екологічно чисті оздоблювальні матеріали.Можна купити в новобудові квартиру на етапі котловану, зведення стін, виконання оздоблювальних робіт або перед здачею в експлуатацію. Що більше будівельних робіт зроблено, то дорожчою стає нерухомість. Однак купуючи квадратні метри на останній стадії будівництва, покупець менше ризикує і менше чекає вселення.

ЖК «Берег Дніпра» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Основні критерії при виборі новобудови

Покупець передусім повинен визначити, які чинники для нього є першорядними: доступність громадського транспорту, якість матеріалів і комфорт чи впорядкованість території і низька ціна. Перш ніж вибрати квартиру в новобудові остаточно, треба особисто оглянути будинок і територію навколо. На місці можна дізнатися, чи є біля будинку паркінг і дитячий майданчик, як далеко розташовані магазини, школа та дитячий садок. Особистий огляд об'єктів дає змогу оцінити екологічну обстановку в районі та переконатися, що будинок не стоїть на краю обриву і йому не загрожують зсуви.

Оглядаючи новобудову, можна точно визначити стадію будівництва та переконатися, що вона відповідає (або не відповідає) заявленій забудовником. Оскільки відділ продажів часто розташований просто на будмайданчику, можна поставити фахівцям будь-які запитання про вид використовуваних матеріалів і терміни здачі об'єкта в експлуатацію. Після того, як новобудова буде обрана, слід переконатися в надійності забудовника.

Як перевірити репутацію забудовника

Про те, як не помилитися у виборі забудовника та на що звертати увагу, ми вже розповідали раніше в подробицях. Водночас багато людей, знаючи, як вигідно купувати квартиру на стадії будівництва, прагнуть швидше вкласти гроші, зовсім не цікавлячись репутацією забудовника. Однак недобросовісні будівельні компанії можуть затягувати будівництво і навіть зупинити його. Тому деякі інвестори не можуть отримати ні житло, ні вкладені гроші.

ЖК «Ярославенка» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Як і коли вигідніше купувати нерухомість

Інвестиції в будівництво житла дуже вигідні. Особливо у випадках, коли договір укладається на початковій стадії будівельних робіт. У Києві можна придбати бюджетну нерухомість за ціною 17,5-18 тисяч гривень за квадратний метр, якщо укласти договір на етапі створення котловану. На стадії оздоблювальних робіт вартість квартири в будинку економ-класу, який ще зводиться, зросте до 23-30 тисяч гривень. У Львові ситуація схожа: на початковому етапі робіт новобудова може коштувати від 10,9 тис. грн за квадратний метр, потім – по мірі готовності будинку – вартість зростає до 16-21 тис. грн.

Є кілька способів купівлі житла:

  • 100-відсоткова оплата;
  • на виплат;
  • кредитування.

За умови повної оплати вартості покупець укладає із забудовником договір про передачу йому прав на квартиру.Корпорація Нерухомості РІЕЛ пропонує максимально комфортні умови для своїх клієнтів. Наприклад, зараз у випадку 100-відсоткової оплати покупець гарантовано отримує 3% знижки. А на окремі квартири – знижку 5%.

Після введення будинку в експлуатацію забудовник передає покупцеві правовстановлюючі документи на майно. Розстрочка дається на термін, упродовж якого триватиме будівництво. Початковий внесок визначає забудовник. Платежі вносять щомісяця. Іпотечне кредитування здійснюється за допомогою банків. Покупці самостійно вибирають банк та умови кредитування.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.