До переліку блогу

«Академія РІЕЛ» №14 – професійно про головне

16 листопада 2023

Шановні клієнти!

До вашої уваги наступний номер дайджесту – «Академія РІЕЛ».

Традиційно розказуємо про важливе і корисне: розбираємо всі «за» та «проти» купівлі помешкання на рівні фундаменту та в готовому будинку, розповідаємо яким має бути сучасне подвір’я навколо будинків у житловому комплексі, та порадимо, як візуально збільшити квартиру.

Чотирнадцятий номер вже доступний для скачування!
Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник

Вітаю, шановні клієнти!

Ми підготували черговий номер видання «Академія РІЕЛ».

Команді РІЕЛ уже чимало вдалося здійснити, найважливіше – відновити активні темпи будівництва на всіх об’єктах у Києві та Львові. І не менш активно, впевнено та підготовлено ми входимо в зиму: маємо запаси будівельних матеріалів на майданчиках, продумали варіанти проведення робіт за умов відключення електроенергії, акумулюємо кошти.

Отже, на сторінках нашого видання ми продовжуємо розповідати про особливості ринку нерухомості, ділитися се- кретами та давати корисні поради.

Попереду ще багато гарних новин і звершень від команди Корпорації Нерухомості РІЕЛ!

Бажаємо наснаги та сил кожному, хто прямує своїм шляхом. Віримо в ЗСУ та Україну! Дякуємо нашим захисникам!

Із текстами попередніх випусків видання можна ознайомитися на порталі в розділі «Блог».

Дякую, що ви з нами!

Із повагою, Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник.

ВСТУП

Двір ЖК Ok`Land, м. Київ

У новому номері видання «Академія РІЕЛ» ми розберемо всі «за» та «проти» купівлі помешкання на рівні фундаменту та в готовому будинку. Розкажемо, яким має бути сучасне подвір’я навколо будинків у житловому комплексі, та порадимо, як візуально збільшити квартиру.

ЩО КРАЩЕ: КУПІВЛЯ ПОМЕШКАННЯ НА РІВНІ ФУНДАМЕНТУ ЧИ В ГОТОВОМУ БУДИНКУ

Будівництво ЖК «Шенген», м. Львів

Попри повномасштабну війну в Україні, ринок нерухомості відновлюється. Експерти зазначають, що попит на купівлю житла в 2023 році, порівняно з 2022-м, почав збільшуватися. Тож сумнівів, що люди продовжуватимуть інвестувати та купувати житло в Україні, дедалі менше.

Загальновідомим є той факт, що половина й більше помешкань продається ще на початковому етапі будівництва. Причин такої тенденції кілька і вони вагомі:

1. Вартість квадратного метра завжди нижча на початку будівництва, ніж після його завершення, оскільки забудовники часто пропонують спеціальні ціни та знижки для покупців на певному етапі будівництва.

2. Широкий вибір планувань, поверхів, сторін. Покупці, які інвестують на початку будівництва, мають можливість вибрати варіант, що відповідає їхнім потребам і уподобанням.

3. Можливість залучення фінансування. Покупці можуть мати змогу отримати фінансування або іпотеку на спеціальних умовах від забудовника чи банку, що допомагає полегшити фінансове навантаження на сімейний бюджет.

4. Можливість персоналізації. На початку будівництва покупці можуть внести особисті зміни та покращення у своє майбутнє помешкання: вибрати покриття підлоги, запропонувати перепланування тощо.

Важливо! Перш ніж купувати квартиру на початковому етапі, перевірте документи на землю, дозвіл на виконання будівельних робіт, статус юридичної особи забудовника і лише після цього впевнено ухвалюйте рішення про інвестицію.

ПЕРЕВАГИ КУПІВЛІ ПОМЕШКАННЯ В ГОТОВОМУ БУДИНКУ

Введена в експлуатацію сьома черга ЖК «Велика Британія», м. Львів

Уже з першого погляду придбання помешкання в готовому будинку видається щонайменше безпечнішим. Будинок збудовано, здано в експлуатацію, а отже всі комунікації підключено, тож ризиків фактично немає. Потенційний покупець може візуально оцінити реальний стан квартири та території довкола комплексу. До того ж заїхати до нового помешкання можна доволі швидко, не чекаючи кілька років, поки зводитимуть будинок.

Основні переваги купівлі готового житла:

1. Можливість одразу бачити й оцінювати нерухомість. Покупці можуть оглянути житло перед купівлею, оцінити його стан, планування та якість будівельних матеріалів.

2. Не треба чекати. Ви можете заселятися у своє нове житло одразу після придбання, нема потреби чекати на завершення будівництва.

3. Відсутність ризиків, пов’язаних із затримками. Купуючи готове житло, ви уникнете ризику затримок у будівництві, що можуть виникнути у випадку купівлі на його початку.

4. Ви можете побачити й оцінити навколишній район, інфраструктуру, транспортні маршрути, магазини й інші послуги в кроковій доступності.

5. Зменшення ризиків і невизначеності. Ви точно знатимете про стан і якість житла, а також його остаточну вартість.

6. Можливість переговорів. Покупці можуть провести переговори щодо ціни й умов продажу з продавцем на підставі фактичного стану житла.

Якщо ви плануєте інвестувати в нерухомість для заробітку – робіть це на етапі фундаменту, а от якщо шукаєте житло, щоб оселитися якнайшвидше, – вибирайте готові варіанти помешкань і заїжджайте.

РІЕЛ за 20 років своєї професійної діяльності завжди завершував власні проєкти і навіть добудовував за іншими забудовниками. І сьогодні ми маємо у своєму портфелі чимало і готових об’єктів, і таких, що перебувають на початковій стадії зведення, в кращих локаціях Києва та Львова. 

ЯКИМ МАЄ БУТИ СУЧАСНЕ ПОДВІР’Я НАВКОЛО БУДИНКІВ

Затишно, зелено, естетично і все поруч. Багатоповерхівки посеред заасфальтованого двору з безліччю запаркованих тут машин залишилися в минулому. Мешканці прагнуть більше часу проводити поруч із домом, а для цього забудовники повинні створити для них комфортні умови. Тож однією з найважливіших характеристик сучасного подвір’я житлового комплексу є його зручність і функціональність.

ОЗЕЛЕНЕННЯ ТЕРИТОРІЇ

Двір ЖК Riel City, м. Львів

Дерева, декоративні клумби, озеленені доріжки – це не лише естетично, зелень очищає повітря, створює додатковий затишок і допомагає пережити спекотні літні дні. Для сучасного вигляду варто використовувати рослини з популярними формами і текстурами. Важливо вибирати такі, які не потребують особливого догляду та яким підходить клімат у вашому регіоні.

ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ

Двір ЖК Riel City, м. Львів

Продуманий простір для різних видів відпочинку, наявність підземного паркінгу та гостьових парковок, різноманітні сервіси та кав’ярні в пішій доступності – все це не елементи розкоші, а частина нормального повсякденного життя. Сучасні подвір’я сьогодні зазвичай мають пішохідні доріжки, майданчики для відпочинку або облаштовані зони для барбекю та вечірніх розваг.

Дизайн доріжок може бути геометричним або креативним, залежно від стилю подвір’я. Фонтани, штучні водоспади можуть додати подвір’ю стилю та сприяти релаксації. Сучасні скульптури, мистецькі об’єкти або інші елементи зроблять двір більш естетично привабливим. Сучасні системи освітлення можуть створити атмосферу та зробити територію функціональною вночі, а LED-освітлення дає змогу економити електроенергію.

ДЛЯ ДОРОСЛИХ, ДІТЕЙ І НАЙМЕНШИХ ДРУЗІВ

Наявність зон для заняття спортом, мультифункціональних ігрових майданчиків та ігрових зон для тварин стане безперечною перевагою ЖК. Зони для гри в настільний теніс, фітнес-зали та дитячі садочки на території – це не забаганки, а необхідні для комфортного життя об’єкти.

Важливо! Не останню роль відіграє й візуальна складова. Поєднання матеріалів різних структур і кольорів, квітники, фонтани й навіть лави – все це робить подвір’я більш затишним, а життя комфортнішим і яскравішим.

ЯК ВІЗУАЛЬНО ЗБІЛЬШИТИ ВАШУ КВАРТИРУ: НАШІ ПОРАДИ

У створенні затишного та просторого інтер’єру важливу роль відіграє візуальне відчуття розмірів вашого помешкання. Працюючи на ринку нерухомості понад 20 років, наша команда склала власний «short-лист» із низкою прийомів, що допоможуть візуально збільшити простір вашого приміщення.

ПОРАДА №1

Скажіть «ні» темним стінам – яскраві та світлі відтінки відбивають світло, роблячи кімнату світлішою та просторішою! А білий і бежевий допоможуть створити візуальний ефект розширення простору.

Візуалізація квартири в ЖК «Компаньйон», м. Львів

ПОРАДА №2

Використовуйте дзеркала в елементах декору – дзеркальні поверхні чи просто дзеркала на стінах за правильного розміщення стануть запорукою візуально більшої кімнати чи житлового простору загалом.

ПОРАДА №3

Більше світла – панорамні вікна та використання багаторівневого освітлення створюють глибину та надають простору відчуття об’єму.

Візуалізація квартири в ЖК Ok`Land, м. Київ

ПОРАДА №4

Працюйте з перспективою – використовуйте меблі з відкритими ніжками та робіть акценти на деталях вашого житлового простору.

ПОРАДА №5

Чистота приміщення – підтримуйте порядок і чистоту, адже безлад візуально зменшує простір. А щоб складати було легко, використовуйте меблі з вбудованими системами для зберігання речей.

ВИСНОВКИ

ЖК Новий Форт, м. Львів

Не відкладайте вашу мрію про власне помешкання! Інвестуйте у «фундамент» або купуйте готове. Навіть якщо це буде зовсім невелике помешкання – воно належатиме вам, а знання низки секретних прийомів допоможе візуально його збільшити. 

І ще раз наголошуємо: наявність гарної прибудинкової території – це не забаганка, а елемент нормального комфортного життя, тож вибирайте уважно, аби в проєкті були враховані всі важ- ливі для вас моменти. Залишайтеся з нами, з командою РІЕЛ!

Приєднуйтеся до РІЕЛ і насолоджуйтеся власним вибором багато років поспіль! Адже ми будуємо краще!

У НАСТУПНОМУ НОМЕРІ МИ РОЗКАЖЕМО:

  • від чого залежить ціна квадратного метра;
  • як створити домашній офіс: адаптація своєї квартири до дистанційної роботи;
  • як правильно планувати ремонт ванної кімнати та вибирати матеріали для неї.

Ваша КН РІЕЛ

Чотирнадцятий номер вже доступний для скачування!

Видання «Академія РІЕЛ» – онлайн-дайджест корисних порад від вашого девелопера, мета створення якого – ділитися досвідом із вами про те, як діяти у різних ситуаціях, пов’язаних із нерухомістю!

Дякуємо, що залишаєтеся з РІЕЛ!

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.