До переліку блогу

«Академія РІЕЛ» №13 – професійно про головне

19 жовтня 2023

Шановні клієнти!

До вашої уваги наступний номер дайджесту – «Академія РІЕЛ».

У цьому випуску команда РІЕЛ детально розповідає про критерії житла бізнес-класу, про види, особливості й ефективність автономного опалення, а також про переваги та недоліки життя на низьких і на високих поверхах. Детально про все на шпальтах видання.

Номер вже доступний для завантаження!
Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник

Вітаю, шановні клієнти!

Перед вами – наступний номер видання «Академія РІЕЛ».

Минув рівно рік, відколи ми почали його видавати. За цей час вдалося розкрити багато цікавих та актуальних питань ринку нерухомого майна. Чимало втілила й наша професіональна команда на будмайданчиках. Найважливіше – це відновлення активних темпів будівництва на об’єктах у Львові та Києві, завершення деяких проєктів і старт нових.

Усе це додає нам сил і наснаги. Адже сьогодні кожен із нас повинен бути рішучим, сильним духом і допомагати тим, хто здобуває Перемогу.

Тож ми віримо – попереду на вас чекає ще багато гарних новин, корисних порад і нових звершень від РІЕЛ!

Із текстами попередніх випусків видання можна ознайомитися в розділі «Блог».

Дякую, що ви з нами!

Із повагою, Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник.

ВСТУП

ЖК «Містечко Підзамче», ЖК «Вежа», м. Львів

У цьому номері видання «Академія РІЕЛ» ми поговоримо про критерії житла бізнес-класу, розкажемо більше про види, особливості й ефективність автономного опалення, а також поділимося перевагами та недоліками життя на низьких і на високих поверхах.

ЖИТЛО БІЗНЕС-КЛАСУ: ОСОБЛИВОСТІ ТА ПЕРЕВАГИ ВИБОРУ

10-15 років тому основним критерієм в Україні, за яким визначали, чи належить житло до сегмента бізнес-класу, було розташування будинку відносно центра міста. 

Врешті-решт це призвело до того, що забудовники почали зводити найдешевші будинки в центральних частинах міст, продаючи такі квадратні метри за ціною житла сегмента преміум. 

Однак із часом покупці стали вибагливішими, й критеріїв, що визначають приналежність забудови до певного класу, побільшало. 

Однак варто зазначити, що після початку повномасштабної війни в нашій державі на перших місцях за значущістю опинилися зовсім інші критерії.

КРИТЕРІЙ №1. БЕЗПЕКА

Паркінг у ЖК бізнес-класу «Львівська Площа», місто Київ

Сюди належать закритість території від сторонніх, охорона, цілодобове відеоспостереження в громадських місцях та навколо будинку, консьєрж-сервіс і наявність великого підземного паркінгу з якісною системою вентиляції.

КРИТЕРІЙ №2. РОЗТАШУВАННЯ Й ІНФРАСТРУКТУРА РАЙОНУ

ЖК бізнес-класу Nordica Residence, місто Київ

Не менш важливим чинником залишається центральне розташування будівлі й розвинена зовнішня інфраструктура (наявність медичних та освітніх закладів, гіпермаркетів, ресторанів, банків, а також зручна транспортна розв’язка).

КРИТЕРІЙ №3. КОНЦЕПЦІЯ БУДІВЕЛЬНОГО ПРОЄКТУ ТА МАТЕРІАЛИ

Візуалізація дворівневої квартири в ЖК бізнес-класу Maxima Residence, місто Київ

Продуманий проєкт, якість, екологічність та енергоефективність будівельних матеріалів, використаних для зведення будинку, надзвичайно важливі. Для будівництва житла бізнес-сегмента мають бути використані виключно високоякісні матеріали. Кожен квадратний метр помешкання максимально виважений із можливістю індивідуального перепланування.

КРИТЕРІЙ №4. БЛАГОУСТРІЙ

Продумана й озеленена прибудинкова територія з внутрішнім оздобленням громадських зон.

ДОДАТКОВІ ОПЦІЇ

Співвідношення кількості паркомісць до кількості квартир, швидкість ліфта, наявність лобі, можливість доступу до відкритої тераси тощо.

УСЕ ПРО АВТОНОМНЕ ОПАЛЕННЯ

Автономне опалення – це система обігріву, що працює незалежно від централізованої системи опалення і може забезпечувати тепло в будинках, квартирах або інших приміщеннях. Основними елементами автономного опалення є котельня для обігріву повітря або води, радіатори, система трубопроводів і терморегулятори.

Монтаж системи опалення та нагрівання води в ЖК Ok`Land, місто Київ

Котельні зазвичай розміщують на даху, в підвалі або в прибудові. Наразі в новоззведених будинках котельні встановлюють саме на даху. Влаштування дахової котельні вважається найоптимальнішим варіантом із економічного, безпекового погляду та комфорту обслуговування.

У підвалі чи прибудові розміщують обладнання котельні у випадках модернізації системи опалення в старих будинках чи переходу з централізованого опалення на автономне.

ПЕРЕВАГИ АВТОНОМНОГО ОПАЛЕННЯ

КОНТРОЛЬ ТЕМПЕРАТУРИ

Ви маєте повний контроль над температурою в своєму приміщенні і можете налаштувати її так, як вам зручно.

ЕКОНОМІЯ

Платите лише за спожиту енергію. Цьому сприяє загальнобудинковий лічильник тепла або лічильник на окрему квартиру.

Дахова котельня в ЖК «Містечко Підзамче. Новий Форт», місто Львів

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

Ви не залежите від централізованого опалення або інших мереж. У вас усе працюватиме навіть у випадку перебоїв на міських мережах.

ЗРУЧНІСТЬ

Ви можете вмикати та вимикати опалення в будь-який час, відповідно до ваших потреб і розкладу.

Вибір помешкання з централізованим чи автономним опаленням залежить від ваших потреб, фінансових можливостей і регіональних умов. Кожна з цих систем має свої переваги та недоліки, і важливо враховувати їх, ухвалюючи рішення.

КН РІЕЛ будує житлові комплекси з різними системами опалення (централізоване, індивідуальне й автономне) та нагрівання води.

Вибрати помешкання з комфортною саме для вас системою опалення ви можете за допомогою спеціальних пошукових фільтрів на маркетплейсі РІЕЛ.

ПОВЕРХОВІСТЬ БУДІВЛІ. ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ЖИТТЯ НА НИЗЬКИХ І ВИСОКИХ ПОВЕРХАХ

ЖК Ok’Land, місто Київ

Кожен із нас має власні уподобання, що базуються на особистих переконаннях про комфорт проживання на тій або іншій висоті над землею. Квартири на висоті – це більше світла, це краєвиди та мінімум вуличного шуму. Розгляньмо переваги докладніше.

ПРЕКРАСНИЙ ВИД: зазвичай із верхніх поверхів відкривається найкращий панорамний вид на місто або природу. Ви можете насолоджуватися чудовими краєвидами, милуватися заходами сонця та нічним небосхилом.

БІЛЬШЕ ПРИВАТНОСТІ: на горішніх поверхах менше сусідів, тож ви матимете більше приватності та тиші.

ВІДСУТНІСТЬ ШУМУ ЗГОРИ: вам не доведеться потерпати від шуму та вібрацій від сусідів, які мешкають вище.

БІЛЬШЕ ПРИРОДНОГО СВІТЛА: зазвичай на верхніх поверхах більше природного світла, що комфортніше для проживання.

БЕЗПЕКА: верхні поверхи можуть бути менш доступними для злочинців, тож і рівень безпеки вищий.

МЕНШ ЗАБРУДНЕНЕ ПОВІТРЯ: ви менше відчуватимете забруднення повітря та смог на горішніх поверхах, що може бути особливо важливо для здоров’я.

БЛИЗЬКІСТЬ ДО ЗОНИ ВІДПОЧИНКУ НА ДАХУ: мешканці деяких новобудов мають можливість користуватися громадськими терасами або зонами відпочинку, зазвичай облаштованими на даху.

Звісно ж, варто розглянути і такі недоліки вибору верхнього поверху, як імовірність нагрівання помешкання влітку через сонячне випромінювання, а також більші витрати на опалення взимку через тепло, що виходить вгору. 

До того ж останні події з відключеннями світла показали, що найбільший мінус такого житла – підйом сходами пішки, іноді кілька разів на день. Для сім’ї з маленькими дітьми чи родичами у віці – це ще те випробування.

Однак для багатьох переваги важливіші за недоліки, і покупці вибирають квартири на горішніх поверхах через чудові види та інші плюси такого житла.

ЖК Riel City, місто Львів

Життя на нижніх поверхах новобудови також має своїх поціновувачів.

ЛЕГШИЙ ДОСТУП: можна швидше та легше дістатися до квартири, зокрема якщо ліфт не працює.

ВИЩА ВОЛОГІСТЬ: квартири на нижніх поверхах можуть мати більш стабільний рівень вологості, оскільки через їхнє розташування вплив атмосферних умов менший.

ЗРУЧНІСТЬ ПІД ЧАС ЕВАКУАЦІЇ: в надзвичайних ситуаціях, таких як пожежа або аварія, мешканці нижніх поверхів можуть опинитися ближче до виходу.

ДОСТУП ДО ЗОН ВІДПОЧИНКУ Й ОБСЛУГОВУВАННЯ: в деяких будівлях на нижніх поверхах сплановані загальні зони відпочинку, спортивні майданчики, лаунжі або фітнес-центри, тож мешканці цих поверхів матимуть до них легкий доступ.

Серед мінусів проживання на нижніх поверхах варто виокремити кілька.

ОБМЕЖЕНИЙ ВИД: зазвичай нижні поверхи мають гірший панорамний вид, порівняно з верхніми. Вам може бракувати прекрасних міських чи природних краєвидів.

БІЛЬШЕ ШУМУ: життя на нижніх поверхах може супроводжуватися вищим рівнем шуму від вулиці, автотранспорту та пішоходів, особливо якщо ваше помешкання розташоване ближче до дороги.

ЗМЕНШЕНА ПРИВАТНІСТЬ: нижні поверхи можуть бути менш приватними, оскільки вони зазвичай ближче до входів, виходів і спільних зон, тому більше людей може проходити поруч із вашою квартирою.

Звісно, багато цих факторів залежить від конкретного місця розташування будинку, його дизайну й інфраструктури. Вибираючи квартиру на нижніх поверхах, важливо уважно розглянути всі ці аспекти та врахувати власні потреби і вподобання.

ВИСНОВКИ

Квартири в будинках бізнес-класу недешеві, однак це один із кращих варіантів у виборі помешкання. А передбачені в них заходи безпеки лише додаватимуть впевненості у правильному виборі. Вибрати поверх для життя – не менш важливий етап. 

Неодмінно зважуйте всі «за» та «проти» під час вибору поверху, а якщо у вас є маленькі діти або родичі поважного віку – краще віддавати перевагу помешканням на середніх поверхах.

Автономна система опалення – енергоефективне рішення для сучасних багатоповерхівок. Також це надійність, комфорт і впевненість у затишку вашої оселі в будь-яку пору року.

Із купівлею комфортного та якісного помешкання ви ніколи не помилитеся, якщо виберете надійного партнера. Приєднуйтеся до РІЕЛ – і насолоджуйтеся власним вибором багато років поспіль! Адже ми будуємо краще!

У НАСТУПНОМУ НОМЕРІ МИ РОЗГЛЯНЕМО ТАКІ ТЕМИ

  • Що краще – купівля помешкання в готовому будинку чи на рівні фундаменту
  • Яким має бути сучасне подвір’я навколо будинків 
  • Як візуально збільшити квартиру–наші поради

Ваша КН РІЕЛ

Номер вже доступний для завантаження!

Видання «Академія РІЕЛ» – онлайн-дайджест корисних порад від вашого девелопера, мета створення якого – ділитися досвідом із вами про те, як діяти у різних ситуаціях, пов’язаних із нерухомістю!

Дякуємо, що залишаєтеся з РІЕЛ!

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.