До всіх новин

П’ять секретів тиші в ЖК Nordica Residence

15 березня 2021

Минуло трохи більше двох місяців з того моменту, як ми – шукаючи відповідь на чисельні запитання від інвесторів – з шумоміром у руках з’ясовували, чи заважатиме спокійному життю новоселів ЖК Nordica Residence від Корпорації Нерухомості РІЕЛ бурхливий та гучний ритм мегаполісу.

Стурбованість майбутніх новоселів можна зрозуміти: комплекс розташований у центрі столиці – відтак, у зоні активного її життя, з автострадою та залізницею неподалік.

Доречно нагадати, що – згідно з існуючими будівельними нормами – максимально допустимий рівень звукового тиску постійного шуму на територію, що знаходиться у безпосередній близькості від житлових будинків, становить 70 дБА вдень та 60 дБА вночі. Отже, ми тоді з’ясували, що навіть на ділянці між ЖК та залізницею в момент руху поїздів діапазон шумового навантаження складає не більше 57-68 дБА. Висновки, які ми зробили зі свого грудневого дослідження: ЖК Nordica Residence – це життя у цілковитій тиші.

Зараз картина на будмайданчику помітно змінилась, адже будівництво активно триває, воно у самому розпалі. Втім, як була там тиша, так і залишається.

Яким чином забудовникам вдається досягати затишку на території ЖК у великих містах – попри те, що їх щодня оточують різноманітні джерела потужних шумів?

На прикладі ЖК Nordica Residence розповімо про п’ять професійних секретів, котрі варто мати на увазі, обираючи майбутнє житло, аби не опинитись у квартирі, де щосекунди вас буде переслідувати шумове навантаження.

  • При будівництві ЖК мають використовуватись лише найбільш якісні та сучасні матеріали – як для фасаду, так і для внутрішнього оздоблення, які забезпечать максимальні шумопоглинання та ізоляцію. Поцікавтесь, які саме матеріали у арсеналі забудовника, новобудову якого ви збираєтесь придбати.
  • Одне з головних джерел шуму з вулиці – вікна. Лише щільні металопластикові конструкції з подвійним або потрійним пакетом від провідних виробників стануть на захисті затишку. Приклад: ЖК Nordica Residence, де буде встановлено надійні 2-камерні енергозберігаючі склопакети та 7-камерні металопластикові профілі. Якщо ж якийсь забудовник, намагаючись заощадити, вставляє слабкі та неякісні вікна, це може надовго позбавити мешканців оселі спокою.
  • Велике значення мають зелені насадження поруч з будинком. Чим їх більше – тим менше стороннього шуму сягатиме прибудинкової території та до квартир. На закритій території подвір’я ЖК Nordica Residence буде висаджено велику кількість північних хвойних порід, які створять атмосферу казкового скандинавського лісу. А поки дерева будуть підростати, ЖК Nordica Residence залишатиметься захищений рясною зеленню, яка вже є навкруги.
  • Ще одна хитрість у боротьбі з шумом, про котру варто пам’ятати: навіть потужне джерело великого шуму буде майже непомітним, якщо це джерело знаходиться у так званій «звуковій ямі»: у низині, яка сама по собі поглинає шумові хвилі. У випадку з ЖК Nordica Residence у такій низині знаходиться залізниця.
  • Акустичний купол: якщо обрана вами оселя знаходиться вище за рівнем, ніж всі оточуючі її джерела шуму, вона буде залишатись поза шумовими хвилями. Недарма ще декілька століть назад надто цінились будівлі, що стоять на пагорбах. Нагадаємо до прикладу, що ЖК Nordica Residence стоїть на горі, відтак, шум від автостради не причинить її мешканцям жодних незручностей.

Отже, ще раз наголосимо: затишок та спокій у будь-якому житловому просторі залежить не тільки й не стільки від близькості до джерел шуму, скільки від фаховості проєктувальників, котрі обирають місце розташування майбутнього житла, а також – якості матеріалів, з яких зводиться комплекс.

Тож, обираймо професіоналів! З РІЕЛ – завжди затишно.

Nordica Residence
Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.