До переліку блогу

Президент КН РІЕЛ Ростислав МЕЛЬНИК: «Забудовники вітають держпрограму іпотеки під 7%»

10 березня 2021

Президент Корпорації Нерухомості РІЕЛ Ростислав Мельник у ефірі телеканалу 24-канал розповів про особливості нової програми доступного житла, ініційованої главою держави Володимиром Зеленським.

«Це реальна можливість для багатьох українських сімей придбати житло на первинному ринку під заставу майнових прав за більш сприятливими умовами, ніж ті, які пропонують комерційні банки,- прокоментував Ростислав Мельник. - Напевне, всі забудовники захочуть працювати по цій програмі. КН РІЕЛ також буде брати в ній участь».

Разом з тим, президент КН РІЕЛ нагадав, що у багатьох забудовників є власні альтернативні програми придбання житла на виплат або у кредит, але компанії не можуть дозволити собі такого дешевого кредиту, який пропонує держава.

За словами Ростислава Мельника, ця новація – не зважаючи на те, що вона поки що здатна забезпечити житлом лише невелику частину українців, що потребують поліпшення житлових умов, - відіграє свою значну роль, її вітають як потенційні покупці житла, так і учасники будівельного ринку.

«Цього року в Держбюджеті на такі кредити заплановано 5 млрд грн. Отримають 2-5% від всіх, хто потребує. Але й це вже добре. Взагалі, ідея класна! Вона вигідна й покупцям, і забудовникам», - наголосив Ростислав Мельник.

Нагадаємо, програма передбачає надання іпотечних кредитів під 7% на житло, що будується, або на таке, котре було здане у експлуатацію протягом останніх трьох років.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.