До переліку блогу

Позиція Корпорації Нерухомості РІЕЛ щодо наслідків ухвалення змін до Податкового кодексу, запропонованих у законопроєкті №5600

21 липня 2021

Як і ціла низка експертів та представників професійної спільноти, фахівці Корпорації Нерухомості РІЕЛ проаналізували наслідки, до яких неминуче призведе ухвалення в цілому законопроєкту №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Цілком очевидно, що, в разі остаточного прийняття документу Верховною Радою, треба очікувати подорожчання житла. Від цього постраждають щонайперше пересічні українці – як ті, хто купує житло на первинному ринку, так і ті, хто розглядає «вторинку». Тому що саме на них буде покладене збільшення податкового навантаження з 5% (зараз) до 18%.

«Будівельна спільнота очікує скорочення інвестування в будівництво житла удвічі. Відтак обсяги будівництва та суміжних галузей можуть удвічі знизитися. В 10 разів може скоротитись купівельна спроможність покупців. Таким чином дійсно можна очікувати банкрутства більшості будівельних компаній на ринку України» – підтвердив прогнози президент Корпорації Нерухомості РІЕЛ Ростислав Мельник.

Корпорація Нерухомості РІЕЛ приєднується до звернення колег з Конфедерації будівельників України та Федерації Європейської Будівельної Промисловості до урядовців, народних депутатів та Президента України: в такому вигляді цей проєкт не може бути прийнятий.

«Ми очікуємо залучення професійної спільноти та експертів до обговорення та внесення відповідних змін у цей документ» – кажуть у Корпорації Нерухомості РІЕЛ.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.