До переліку блогу

Поради з організації переїзду в нову квартиру

23 липня 2021

Переїзд у нову квартиру справедливо вважається стресовою подією і зазвичай займає втричі більше часу, ніж планувалося. Постійно бракує коробок, пакетів, рук і часу, щоб перевезти всі речі вчасно та нічого не забути. Розповідаємо, як організувати переїзд у нову квартиру правильно.

Переїзд до нової квартири — з чого почати?

Переїзд до нової квартири починається зі складання плану дій. Загалом план може і не знадобитися, але він допомагає організувати весь процес. Не треба створювати складні таблиці в Excel. Усе, що потрібно, — це аркуш паперу і ручка. План можна розділити на тижні та дні до переїзду:

  1. Чотири тижні до переїзду:
    - провести повну інвентаризацію та скласти список своїх речей;
    - визначитися, які речі ви візьмете з собою в нову квартиру і де їх розмістите;
    - позбутися непотрібних речей — продати, повернути або викинути;
    - зв’язатися з транспортною компанією і домовитися про дату перевезення речей або попередньо забронювати місткий автомобіль;
    - купити побутову хімію та засоби для чищення, щоб прибрати в старій і новій квартирі одразу після переїзду.
  2. Три тижні до переїзду:
    - підключити телекомунікаційні послуги: інтернет, телефон, телебачення на новій квартирі;
    - купити пакувальні матеріали: скотч, картон, наклейки, маркери, бульбашкову плівку, вакуумні пакети для постільної білизни, чохли для одягу;
    - підготувати або купити валізи і сумки для речей;
    - почати збирати менш необхідні речі (наприклад, несезонний одяг, прикраси, книжки);
    - зібрати документи (наприклад, сертифікати, дипломи, медичні записи).
  3. За два тижні до переїзду:
    - уточнити всі деталі з транспортною компанією — час прибуття, стоянку, напрямок руху;за потреби замовити додаткові послуги (наприклад, демонтаж меблів або прибирання);
    - скасувати всі послуги на старій квартирі (наприклад, відписатися від газети, звернутися до провайдера по відключення інтернету, телефону і телебачення).
  4. За тиждень до переїзду:
    - розібрати та підготувати меблі, які ви привезете в нову квартиру;
    - скласти список несправностей, про які слід повідомити нового власника або орендаря квартири;
    - підготувати сумку з речами першої необхідності, які можуть знадобитися одразу після переїзду: піжама, зубна щітка, зубна паста, косметика тощо.
  5. День перед переїздом:
    - уточнити час прибуття вантажної машини для перевезення речей;
    - розморозити та ретельно очистити холодильник;
    - упакувати кухонну і побутову техніку;надійно закріпити домашні рослини (наприклад, обернувши поліетиленовим пакетом або акуратно зав’язавши гілки нитками);
    - покласти документи, гроші та ключі в сумку, яка завжди буде під рукою;
    - підготувати набір інструментів для розпаковування коробок у новій квартирі;
    - якщо ваша сім’я або друзі хочуть допомогти вам із переїздом, то треба переконатися, що ви узгодили з ними всі подробиці;
    - повністю зарядити мобільний телефон;встановити будильник.

Нарешті настав день «Х», і ви можете зітхнути з полегшенням — із планом у вас є повний контроль над усім. Час переїжджати до нової квартири!

ЖК «Містечко Підзамче. Вежа» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

День переїзду до нової квартири: що робити після нього

У день переїзду обов’язково треба прокинутися раніше, щоб переглянути, чи всі речі зібрані, упаковані та промарковані. Також не буде зайвим зберегти всі показання лічильників, зробивши знімок на мобільний телефон, щоб у разі, якщо виникнуть розбіжності в показаннях із власником квартири або новими мешканцями, у вас був вагомий аргумент. Уже після того, як усі речі будуть винесені на вулицю, треба перекрити газ і воду, відключити електрику на щитку, а також зачинити всі вікна та двері.

Тепер, коли всі речі внесені до квартири, вам треба починати їх розпаковувати та розставляти по місцях. Тут варто дотримуватися простого порядку дій:

  • розпакувати речі з «сумки першої необхідності», дістати чашки і чайник та організувати куточок, який стане місцем відпочинку під час перерви;
  • уважно оглянути всі коробки з технікою і речами, щоб переконатися, що в дорозі нічого не було пошкоджено і нічого не загубилося;
  • покласти документи в надійне місце, де ви зможете їх легко знайти;
  • перевірити лічильники в новій квартирі та записати їх показання;
  • розпаковувати речі, починаючи від більших, наприклад, побутової техніки та меблів, і закінчуючи дрібними й особистими речами.

Після розпаковування вам знадобиться ще кілька днів або навіть тижнів, щоб знайти підходяще місце для кожної речі, переставити меблі і взагалі обставити квартиру так, щоб у ній було комфортно всім членам сім’ї. Після заселення обов’язково познайомтеся з сусідами, щоб дізнатися більше про мешканців будинку та район.

ЖК «Містечко Підзамче. Новий Форт» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Корисні поради з переїзду до нової квартири

Переїзд до нової квартири — це великі зміни в житті. Безперечно, багато людей відчувають сильний стрес під час переїзду. Але зміна квартири — це ще й нова глава, яку треба починати з радістю. Як це зробити? Ось кілька практичних порад.

Не кваптеся

Навіть якщо час підтискає — не кваптеся і все ретельно перевіряйте. Це допоможе правильно організувати та спланувати весь переїзд. Не можна починати підготовку за тиждень до запланованого від’їзду, оскільки тоді забракне часу, щоб усе добре та якісно організувати. Коли починати підготовку? Якомога раніше. Якщо ви досі знімали квартиру, повідомте орендодавця про свої плани. Що раніше ви це зробите, то краще — у нього буде час знайти нових квартиронаймачів.

Пакуйте речі розумно

Пакування займає багато часу, але якщо ви до нього правильно підготуєтеся, то нічого не загубиться і не пошкодиться в дорозі. Почніть із речей, якими ви не користуєтеся щодня, наприклад, сезонного одягу, книжок, які ви вже читали, запасних комплектів рушників або постільної білизни. Якщо ваша нова квартира готова, можна помалу починати перевозити речі. Завдяки цьому ви уникнете скупчення великої кількості коробок і пакетів у нинішній квартирі. Збираючи речі, позбудьтеся непотрібних речей, наприклад, одягу, який ви не носите тривалий час, старих книжок, сувенірів і непотрібних дрібничок. Їх не обов’язково викидати. Одяг у хорошому стані можна віддати нужденним, книжки можна продати з аукціону або віднести до найближчої бібліотеки, невикористані речі завжди можна віддати друзям або організувати розпродаж. Завдяки цьому ваші речі отримають друге життя, а в нову квартиру ви привезете тільки дійсно потрібні речі.

Найміть вантажну машину

Зазвичай заселення до нової квартири — це перевезення не лише особистих речей, але ще й великогабаритної побутової техніки та меблів. Перевезти такий вантаж на особистому авто проблематично і часто просто неможливо. Крім того, варто враховувати власні витрати на пальне та зусилля, пов’язані з завантаженням/розвантаженням меблів, техніки та інших речей. Оренда вантажної машини допомагає заощадити багато часу. Транспортні компанії пропонують перевезення вантажів будь-якого типу, зокрема й крихких речей, а також додаткові послуги, наприклад, завантаження і розвантаження, а також розпакування речей у новій квартирі. Головне — підписати всі коробки, щоб вантажники знали, які з них потребують більш обережного поводження.

Підготуйте нову квартиру заздалегідь

Якщо у вас уже є ключі від нової квартири, то варто завчасно підготувати її до переїзду. Зазвичай під час покупки житла в девелопера в оселі вже є міжкімнатні двері, вікна, а також переважно зроблено простий чистовий ремонт. В іншому випадку спершу треба привести житло в належний вигляд. Якщо ремонт уже зроблений, то спершу витріть пил. Це можна зробити кілька разів, адже пилюка після ремонту може осідати впродовж кількох тижнів. Помийте вікна і двері, стіни та підлогу, потім добре провітріть квартиру. Меблі, навіть якщо вони нові, теж протріть, щоб після переїзду можна було одразу розкладати перевезені речі.

Дозвольте собі бути щасливими

Переїзд, попри те, що може зумовити стрес, — чудова нагода для початку чогось абсолютно нового. Тому насолоджуйтеся своєю новою квартирою, стрибайте на радощах, запрошуйте друзів і разом святкуйте новосілля.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.