До переліку блогу

Що вибрати – квартири з оздобленням чи без

05 листопада 2021

Переважно від забудовника нерухомість у новобудовах продається з чорновим ремонтом. Це означає, що у квартирі зробили цементно-піщану стяжку, вирівняли стіни, встановили склопакети та вхідні двері, засклили лоджію. Решту ремонту повинен зробити покупець нерухомості.

Йому доведеться прокладати електрику, встановлювати сантехніку, заливати чистову підлогу, штукатурити та шпаклювати стіни, займатися фарбуванням і багатьма іншими видами робіт.

Більшість забудовників продає квартири саме в такому вигляді, тож покупцеві доводиться самостійно все закінчувати. Так задумано з однієї простої причини: щоб він міг зробити ремонт «під себе». Однак є й такі забудовники, які продають частину квартир у нових будинках з уже готовим ремонтом. І переважно можна вибрати один із кількох запропонованих варіантів дизайну.

Квартири з готовим ремонтом купують у таких випадках:

  • Є необхідність терміново заїхати до квартири, наприклад, щоб далі не платити за оренду житла.
  • Немає бажання, часу та сил розробляти дизайн, наймати будівельників і контролювати перебіг ремонту.
  • Квартиру купують виключно для здачі в оренду, тому немає сенсу робити в ній дорогий дизайнерський ремонт.
ЖК Nordica Residence від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Переваги та недоліки купівлі квартири з готовим ремонтом

Є кілька причин, чому багато людей вважають, що краще купити від забудовника нерухомість з уже готовим ремонтом:

  1. Немає потреби витрачати свої сили, час і нерви на ремонт. Здебільшого це довго, складно й дуже виснажливо. Проблеми можливі на кожному етапі, починаючи від пошуків нормального підрядника та закінчуючи контролем за роботою виконавців.
  2. Квартири з готовим ремонтом обходяться дешевше. Вартість чистового ремонту в Україні стартує від $500 за 1 квадратний метр. Якщо квартира має площу 30 м2, то на ремонт витратите щонайменше 15 000 доларів, і це без меблювання. Тоді як забудовнику ремонт обходиться дешевше, бо у нього зазвичай уже є перевірені бригади будівельників, а також можливість купувати будматеріали за гуртовими цінами.
  3. Якщо квартира купується на стадії будівництва на виплат, то й за ремонт не доведеться платити одразу. Його ціна вже входить у вартість квадратного метра, тому покупець оплачує ремонт частинами.
  4. Можна заселитися до квартири одразу після здачі будинку в експлуатацію. Це особливо зручно в тому випадку, якщо доводиться витрачати гроші на оренду житла.
  5. Покупець завжди заздалегідь знає суму, яку йому доведеться заплатити за квартиру та ремонт. Якщо ж робити ремонт своїми силами, то практично ніколи не вдається вкластися у запланований бюджет. Через це з'являються додаткові витрати, а сам ремонт може затягуватися.
  6. Трапляються варіанти з гарантією на оздоблення від забудовника. Тобто якщо щось піде не за планом, то покупець завжди може висунути забудовнику обґрунтовані претензії.

До основних недоліків купівлі квартири з чистовим ремонтом можна зарахувати:

  1. Будинок може дати усадку, через що на стінах зі свіжим ремонтом утворюються тріщини.
  2. Немає сенсу купувати елітне житло з ремонтом для здачі в оренду. Річ у тому, що навіть якісний ремонт від забудовника не дотягує до елітного, тому здати таку квартиру за заплановану суму навряд чи вдасться.
  3. Є велика ймовірність того, що забудовник використовуватиме найдешевші матеріали, а роботи виконуватимуть некваліфіковані фахівці. Низька якість ремонту – це часта проблема. Щоб убезпечитися від неї, слід звертатися до забудовників із бездоганною репутацією. Наприклад, можна вибрати житло в одному з будинків від Корпорації Нерухомості РІЕЛ.
ЖК Riel City від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Яку квартиру краще купити – з оздобленням чи без нього?

Спершу з’ясуймо, що таке «квартири від забудовника». Термін «квартира від забудовника» означає, що покупець купує житло безпосередньо в забудовника або організації, яка замовила зведення будинку. Тобто купує квартиру без посередників.

Деякі забудовники під час здачі в експлуатацію нових ЖК пропонують квартири з уже готовим ремонтом. Якщо йдеться про економжитло, то це переважно типовий ремонт в усіх квартирах. Якщо ж говорити про будинки бізнес-класу, то покупець може вибрати серед кількох типів дизайну, підібрати колір і навіть матеріали. А в деяких випадках можна замовити дизайнерський ремонт від забудовника.

Немає єдино правильної відповіді на запитання, купувати квартиру від забудовника з ремонтом чи без нього. Багато що залежить від обставин. Наприклад, якщо ви платите великі гроші за оренду житла та хочете швидше переселитися до власної квартири, то краще купувати житло з уже готовим ремонтом. А якщо ви все життя мріяли розробити дизайн і провести ремонт у власній квартирі, то, безумовно, слід купувати житло з чорновим ремонтом.

ЖК «Шенген» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Що треба перевіряти перед купівлею та після неї?

Перед купівлею квартири рекомендується дізнатися, чи є гарантія від забудовника на оздоблення. Після купівлі ідеальний варіант – найняти грамотного фахівця, який перевірить якість ремонту та підкаже, що треба переробляти. Є ризики, що доведеться поміняти вхідні двері та склопакети. Також, можливо, доведеться додати розетки та поліпшити освітлення в кімнатах. Загалом фахівець повинен вказати на ці моменти.

Також перед купівлею квартири необхідно дізнатися, що конкретно передбачає чистовий ремонт. У різних забудовників можуть бути сплановані різні види робіт. Зазвичай забудовники виконують такі види:

  • укладання ламінату або лінолеуму на підлогу;
  • встановлення вхідних і міжкімнатних дверей;
  • прокладання електропроводки та виведення точок під розетки і вимикачі;
  • облаштування сантехніки;
  • встановлення металопластикових вікон, скління лоджії;
  • наклеювання шпалер під фарбування;
  • укладання керамічної плитки на кухні та в санвузлі.

Якщо в договорі зазначено один перелік робіт, а після в'їзду до квартири з'ясується, що ті чи інші роботи не були виконані або виконані неякісно, то покупець завжди може висунути претензії забудовнику. І чесний забудовник, який дбає про свою репутацію, виправить наявні недоліки.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.