До переліку блогу

Новобудови Києва на Лівому березі

28 січня 2022

Багато хто мріє переїхати жити до Києва, але й самі кияни теж часто замислюються про поліпшення житлових умов. Більше того, потенційні покупці нерухомості звертають увагу на новобудови Києва на Лівому березі.

Що впливає на їхній вибір:

  • екологічна ситуація;
  • торгова, розважальна та соціальна інфраструктура;
  • наявність поблизу зупинок громадського транспорту;
  • прилеглі парки, сквери, пляжі та інші місця для відпочинку;
  • клас будинку, надійність забудовника та багато інших параметрів.

Не в усіх людей однакові уявлення про те, якою повинна бути ідеальна квартира. Наприклад, для когось насамперед важливий благоустрій прилеглої території та наявність поряд зупинок громадського транспорту, щоб було легко дістатися до роботи, школи. Для інших покупців значно важливіший рівень безпеки в цьому районі, наявність паркувальних місць, а також відстань від будинку до шкіл, клінік, магазинів та інших важливих інфраструктурних об'єктів.

ЖК «Берег Дніпра» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Лівобережні райони

Вибираючи новобудови на Лівому березі Києва, передусім треба визначитися з місцевістю для життя. На Лівому березі є три райони. Кожен має свої особливості, переваги та недоліки.

  1. Деснянський. Він з'явився наприкінці 1980-х, характеризується великою кількістю наземного транспорту, що забезпечує можливість дістатися практично до будь-якої частини міста.
  2. Дніпровський. У різних рейтингах він займає перше місце як найбільш екологічно чистий район столиці. Тут величезна кількість парків, скверів і озер, тому проблем із пошуком місця для прогулянок і спокійного відпочинку не виникне. У цьому районі багато наземного транспорту і розвинена транспортна розв'язка, тож можна швидко дістатися до будь-якої точки міста. Ціни на нерухомість у Дніпровському районі – одні з найнижчих у місті, тоді як покупцям пропонують великий вибір житла як на вторинному, так і на первинному ринку нерухомості. Головним недоліком району є недостатньо розвинена інфраструктура, також спостерігається проблема з відсутністю шкіл і дитячих садків.
  3. Дарницький. Основні переваги цього району – активний розвиток інфраструктури, розгалужена мережа доріг, наявність одразу семи станцій метро. Практично з будь-якого житлового масиву Дарницького району можна дійти пішки до метро. Водночас ціни на нерухомість усе ще залишаються на доволі низькому рівні. Якщо ви вибираєте новобудови на Лівому березі Києва,то неодмінно варто звернути увагу на нові житлові комплекси в Дарницькому районі. Наприклад, чудовим варіантом є новобудова «Берег Дніпра», у якій можна придбати житло з прекрасним видом на Дніпро.
ЖК Great від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Класи новобудов

Вибираючи квартиру від забудовника, крім площі, варто також звернути увагу на клас новобудови. Все житло ділиться на чотири класи:

  • Економклас. З погляду архітектури, це звичайні будинки, під час зведення яких використано стандартні технології, а не найдорожчі будівельні матеріали. Квартири в таких будинках мають стандартне планування, не найкращу звуко- і теплоізоляцію. Вартість квадратного метра житла в будинках економкласу варіюється в межах 10-12 тисяч гривень.
  • Комфорт-клас. Це поліпшена версія новобудов попереднього класу. Квартири мають поліпшене або вільне планування, а під час будівництва можуть бути застосовані нестандартні технологічні рішення. Квартири доволі теплі та з хорошою звукоізоляцією. Ціна за 1м2 починається від 14-15 тисяч гривень.
  • Бізнес-клас. Такі будинки зводять у дорогих і престижних районах міста, часто вдаючись до авторських проєктів, що вигідно вирізняє такі житлові комплекси серед інших. Також у будівництві використовують дорогі будматеріали, тож можна говорити про високу якість житла. Один квадратний метр квартир у нових будинках бізнес-класу коштує орієнтовно 30-35 тисяч гривень.
  • Преміумклас. Це розкішні апартаменти дуже високої якості. Такі будинки характеризуються оригінальними архітектурними рішеннями, планування в квартирах часто індивідуальні. Житлові комплекси преміумкласу мають закриту й охоронювану територію, розвинену інфраструктуру. Часто в квартирах на верхніх поверхах встановлено панорамні вікна. Житло в будинках преміумкласу найдорожче. Його вартість може сягати космічних двох-трьох тисяч доларів за квадратний метр.

Який район вибрати?

Краще вибирати квартири в новобудовах Києва на Лівому березі, з огляду на ваші індивідуальні уподобання, спосіб життя тощо. Можливо, для вас найважливішим критерієм є закрита територія й достатня кількість паркувальних місць, а не розвинена інфраструктура та власний дитсадок. Безумовно, вибір квартири – справа індивідуальна, і результат залежить від багатьох чинників.

Запитання і відповіді

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.