До переліку блогу

Купувати квартиру з ремонтом чи без?

22 січня 2021

Ще десять років тому квартири здавали в експлуатацію переважно без оздоблення. Однак не всі новосели мали бажання та можливості робити капітальний ремонт.

Оздоблювальні роботи іноді потребують дуже багато часу, тому мешканці довго не можуть заселитися до придбаної квартири. Сьогодні на ринку нерухомості можна знайти варіанти з різними видами оздоблення та без нього. У кожного з них – свої переваги та недоліки.

Плюси та мінуси квартир із ремонтом

Квартири з ремонтом від забудовника мають кілька важливих переваг. До них належать:

  • можливість одразу в'їхати до нового будинку;
  • відсутність додаткових клопотів;
  • гарантія на оздоблювальні роботи.

Можливість швидкого заселення є основною умовою для багатьох новоселів. Не всі клієнти мають додаткове житло, в якому можна було б перечекати ремонт. Орендувати іншу нерухомість, володіючи власною, недоцільно. Купуючи облаштоване житло, інвестори рятують себе від багатьох зайвих клопотів – створення дизайну інтер'єру, добору та купівлі оздоблювальних матеріалів, найму будівельників і контролю їхньої діяльності.

Забудовники відповідають за якість усіх робіт, зокрема й оздоблювальних. Важливо документально оформити договір з офіційною командою ремонтників (студії ремонту), тому що в разі виявлення будь-якого дефекту вони усунуть його безкоштовно. Змусити «неофіційну» бригаду переробити за собою – складніше.

Можливі недоліки такої нерухомості: незручне планування; власника квартири може не влаштовувати якість оздоблювальних матеріалів і робіт, якщо цього не обговорювали раніше. Також забудовники можуть встановити стандартну сантехніку, що не сподобається господареві, і йому доведеться її міняти. А ще через те, що шпалери, підлогове покриття та штукатурка приховують поверхні стін, підлоги та стелі, складніше одразу виявити якісь будівельні дефекти.

ЖК «Голоські Кручі» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Плюси та мінуси квартир без ремонту

Квартири без ремонту бувають із чорновим оздобленням або без нього.

Якщо приміщення здане в експлуатацію після виконання будівельних робіт, новосели побачать у своїх оселях голі стіни. Такий варіант привабливий тим, що дає можливість:

  • виявити всі дефекти;
  • самостійно продумати планування;
  • провести розведення комунікацій;
  • створити дизайн інтер'єру;
  • виконати ремонтні роботи якісно.

За відсутності оздоблення можна ретельно оглянути поверхню стін, підлоги та стелі. У приміщенні з голими стінами можна створити оригінальне планування, встановити сучасні системи, провести комунікації так, щоб ними було зручно користуватися. І всі оздоблювальні роботи виконати із застосуванням цінних або авторських матеріалів. Коли новосел сам контролює весь процес ремонту, він не сумнівається в його якості та довговічності.

Разом із безліччю переваг такий варіант має й недоліки. Власники повинні взяти на себе клопоти з облаштування житла. Їм доводиться самостійно робити проєкт, купувати матеріали та наймати будівельну бригаду. Вони змушені вникати в тонкощі ремонту та контролювати виконання робіт, відмовляючи собі в задоволеннях і відпочинку. Оскільки капітальний ремонт потребує багато часу, деякі новосели дуже довго не можуть переїхати до придбаного житла.

У нерухомості з чорновим оздобленням також є плюси і мінуси. Що таке чорнове оздоблення? Це нанесення штукатурки, монтаж електропроводки, проведення водопровідних і газових труб, заливання підлоги бетоном, встановлення опалювальних і вентиляційних систем. 

За наявності чорнового оздоблення мешканці можуть:

  • не виконувати важкої та брудної роботи;
  • самостійно створювати дизайн інтер'єру та вибирати сантехніку;
  • витрачати менше часу на облаштування житла.

Хоча чорнове оздоблення і полегшує життя новоселам, воно здатне приховати дефекти стін, підлоги та стелі. Забудовник встановлює розетки, водопровідні та газові труби часто не в тому місці, в якому вони потрібні. В умовах чорнового оздоблення ремонт займає менше часу, однак все одно може тривати досить довго.

ЖК Riel City від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Який варіант вигідніший

Як купувати квартири, з ремонтом чи без, багато людей вирішують, керуючись фінансовими міркуваннями. У квартир із голими стінами вартість нижча. Вони можуть коштувати на 40-200% дешевше за нерухомість з аналогічною площею, але з ремонтом «під ключ». Однак житло «після будівельників» потребує великих капіталовкладень. Нерідко ремонт від забудовника коштує клієнтові дешевше, ніж зроблений за власні кошти. Будівельні компанії купують оздоблювальні матеріали за гуртовою ціною, використовують працю власних будівельників.

Іноді девелопери в Києві продають облаштовані квартири за заниженою ціною, щоб залучити якомога більше клієнтів. Такий варіант для покупців вигідний. Навіть якщо їм оздоблення не сподобається, вони вже можуть жити в квартирі та поступово вносити зміни.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.