До переліку блогу

Чи варто купувати паркувальне місце в новобудові?

11 лютого 2021

Усі власники автомобілів знають, як важливо залишити машину на ніч у надійному місці. Паркувати авто просто у дворі незручно. Вночі майно можуть пошкодити та навіть викрасти. Тому краще купити паркувальне місце у дворі. У цьому випадку автомобіль завжди буде під рукою та в цілковитій безпеці.

Що таке паркінг

Паркінгами називають інженерні споруди, призначені для тимчасового зберігання автомобілів. Завдяки наявності кількох рівнів на них можна розмістити велику кількість машин. Паркінги бувають:

  • надземними;
  • підземними;
  • комбінованими.

Вони допомагають уникнути вирубки дерев і ліквідації корисних об'єктів інфраструктури задля створення численних автостоянок. Паркінги проєктуються на етапі будівництва новобудов. Кількість автомобільних місць розраховується залежно від кількості квартир у житловому комплексі. Розмір паркувального місця, передбачений чинними будівельними нормами, підходить не для всіх автомобілів. Багато популярних марок машин мають значні габарити, а отже, їм необхідно більше місця для зручного паркування.  

Тому ми в РІЕЛ проєктуємо свої паркінги, спираючись на багаторічний успішний досвід будівництва, запити та позитивні відгуки покупців нерухомості.

ЖК «Голоські Кручі» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Альтернатива платному паркувальному місцю

Облаштування й утримання паркінгу потребують великих капіталовкладень, і вартість паркувального місця може бути досить високою. Альтернативою паркінгу є:

  • охоронювана стоянка;
  • гараж.

На охоронюваній стоянці машина постійно зазнаватиме впливу погодних умов. Оскільки місце паркування може бути далеко від будинку, власнику авто доведеться щодня добиратися до нього за будь-якої погоди. Оплачуючи оренду паркувального місця роками, можна витратити більше грошей, ніж у випадку його купівлі. Придбати гараж поруч із будинком важко. Зокрема, якщо новобудова зведена в новому мікрорайоні або в центральних районах міста. Тому він теж, швидше за все, розміщуватиметься далеко від дому. Гараж потребує значних капіталовкладень і обслуговування.

ЖК «Новий Форт» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Переваги використання паркінгу

Паркінг має низку важливих переваг, що вигідно вирізняють його серед інших видів зберігання авто. До них належать:

  • відмінний огляд;
  • зручна висота стель і ширина проїздів;
  • окремі в'їзди та виїзди;
  • цілодобова охорона;
  • наявність систем гідроізоляції, вентиляції, контролю загазованості, пожежогасіння, димовидалення, зв'язку та освітлення;
  • незалежність від погодних умов.

Завдяки відмінному огляду, якісному освітленню, широким проїздам і окремим входу та виходу користуватися паркінгом неймовірно зручно. Власники машиномісць легко виїжджають, не переживаючи, що хтось із сусідів перекриє шлях. Оскільки тут передбачені всі заходи безпеки, господар може бути впевнений, що його авто стоятиме на своєму місці, навіть якщо він поїде з міста на пів року.  

Купивши місце в підземному паркінгу, можна утримувати свою машину в ідеальних умовах, захищених від вітру й опадів. У холодну пору року температура в приміщенні не опускається нижче як +5 градусів, тому витрачати зайві 20 хвилин на прогрів двигуна не доведеться. Також, маючи місце в підземному паркінгу, можна сідати в автомобіль і залишати його, не виходячи на вулицю.

ЖБ Topolis від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Паркувальне місце як інвестиція

Паркувальне місце може принести гарний прибуток. Навіть якщо купити місце тільки для себе, через кілька років його можна продати дорожче. Адже ціни на нерухомість неухильно зростають.  

Придбати місце на паркінгу можна для здачі його в оренду. Через постійне збільшення кількості платних паркувальних місць люди змушені підшукувати більш вигідні та зручні варіанти паркування. Оскільки багатьом водіям постійно необхідне паркувальне місце поряд із місцем роботи, зручно взяти його в оренду. Орендна плата за користування машиномісцем у Києві коливається в межах 2500-4500 грн на місяць. За умови мінімального щомісячного доходу в розмірі 2500 грн річний прибуток становитиме 30 тисяч гривень. А ще власник у будь-яку мить може його продати.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.