До переліку блогу

«Академія РІЕЛ» №15 – професійно про головне

10 січня 2024

Шановні клієнти!

До вашої уваги п’ятнадцятий номер дайджесту – «Академія РІЕЛ».

У цьому випуску ми розповімо як облаштувати квартиру до дистанційної роботи, як правильно планувати ремонт ванної кімнати та вибирати матеріали для неї, а ще дізнаємося, від чого залежить ціна квадратного метра.

Більш детально на шпальтах нашого видання.

П’ятнадцятий номер вже доступний для скачування!
Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник

Вітаю, шановні клієнти!

Перед вами – 15-й номер видання «Академія РІЕЛ».

За 2023 рік ми зробили багато. Натхненно працювали, допомагали фронту та втілювали мрії багатьох українців про власне житло. І продовжимо це робити. Тож в 2024 році я хочу побажати кожному з нас Перемоги, миру, міцного здоров’я та непохитності на своєму шляху.

Вірю, що Україна неодмінно переможе і ми будемо свідками цього.

Сьогодні я дякую кожному з нашої великої команди РІЕЛ за цей рік разом, я дякую кожному нашому інвестору та партнеру, я дякую кожному за довіру, за те, що ви вибрали РІЕЛ.

Дякую, що ви з нами! Рухаємося вперед!

Із повагою Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник.

ВСТУП

Домашній кабінет джерело Depositphotos.com

У новому номері видання «Академія РІЕЛ» ми разом із вами адаптуємо квартиру до дистанційної роботи – розповімо, як створити домашній офіс. Також поділимося тим, як правильно планувати ремонт ванної кімнати та вибирати матеріали для неї, а ще дізнаємося, від чого залежить ціна квадратного метра.

ОБЛАШТУВАННЯ ОФІСУ ВДОМА: ПОМИЛКИ ТА ПОРАДИ

Дистанційна робота з дому – доволі поширений формат праці, що набув популярності ще під час карантину, не кажучи вже про повномасштабне вторгнення. І більшість працедавців до нього ставиться з розумінням. Безумовно, найкращим варіантом облаштування зручного робочого місця є умови, за яких ви маєте окрему кімнату під кабінет. 

Домашній кабінет джерело Depositphotos.com

Адже відокремлений робочий простір в одному з кутків квартири, яким користуються всі його мешканці, не в змозі замінити повноцінне робоче офісне місце. Проте ми радимо не перейматися, а занотувати кілька практичних порад, до яких варто прислухатися, перш ніж починати облаштовувати ваш домашній офіс.

  • Виберіть одне, чітко закріплене місце в квартирі.
  • Подбайте про якісне освітлення та зручні меблі – не обов’язково ставити великий стіл, адже є багато варіантів, що допомагають раціоналізувати робочий простір.
  • Якщо маєте можливість, відмежуйте зону додатковим декором або перегородкою.
  • Облаштуйте полиці для робочих документів. 
  • Поставте смітник для використаних паперів. 
  • Сховайте зайві електродроти.

Найпоширеніші помилки в облаштуванні домашнього офісу, яких варто уникати:

  • відсутність окресленого простору; 
  • недостатнє освітлення;
  • незручні меблі;
  • заплутані кабелі;
  • економія на технологіях.

Де облаштувати собі кабінет?

Одним із оптимальних варіантів для облаштування офісу вдома є балкон. Можна зайняти як увесь балкон, так і його частину або навіть у прямому сенсі один кут. До того ж наявність вікон – неабияка перевага та користь для вашого зору. Зона під сходами або невеличка комірка теж можуть стати в пригоді, але тоді задля затишку доведеться пожертвувати природним освітленням.

Візуалізація кімнати в квартирі ЖК комфорт-класу Ok’Land, м. Київ

Дизайн

Пам’ятайте, що не завжди вирішальним є великий простір, адже навіть малу зону можна облаштувати зі смаком: поєднайте кольори та фактуру, вбудуйте меблі, використайте точкове освітлення.

Важливо: ліжко – не найкраща локація для організації робочого місця, табурет – не альтернатива кріслу, а робоче місце має бути не тільки красивим і вписуватися в інтер’єр, але й сприяти продуктивності та здоровому самопочуттю.

Проте у випадку відсутності окремого простору для обладнання кабінету можна розглянути варіант об’єднання вітальні з робочим місцем.

РЕМОНТ ВАННОЇ КІМНАТИ

Хоча ванна кімната і не є найголовнішим простором у квартирі, однак від рівня її облаштованості та функціональності залежить комфорт усіх мешканців. За типом приміщення ванну кімнату можна розділити на два види: суміщений санвузол, коли туалет і ванна або душ встановлені в одному приміщенні, та роздільний – туалет і ванна встановлені в різних приміщеннях із різними входами.

Ванна кімната в квартирі в ЖК Ярославенка, м. Львів

Ремонт ванної кімнати потребує уваги до деталей і правильного планування. Ось деякі поради, що можуть виявитися корисними.

Планування

Ретельно продумайте, як ви хочете організувати простір, розплануйте розміщення сантехніки, меблів та інших елементів. Детально прорахуйте бюджет, щоб ефективно використати кошти.

Вибір матеріалів

Вибирайте водостійкі матеріали для підлоги і стін, оскільки ванна кімната – це вологе середовище. Керамічна плитка популярна через її міцність і легкість у догляді.

Вентиляція

Забезпечте ефективну вентиляцію, щоб уникнути утворення плісняви і неприємних запахів. Рекомендоване встановлення витяжки або вікон для нормальної циркуляції повітря.

Сантехніка

Вибирайте сантехніку, що відповідає вашим потребам і стилю. Звертайте увагу на якість монтажу, щоб убезпечитися від протікань.

Освітлення

Розгляньте різні джерела світла для створення приємної атмосфери. Важливо, щоб освітлення було достатньо яскравим і рівномірним.

Кольори і декор

Вибирайте світлі та нейтральні кольори, що зроблять приміщення візуально більш просторим. Додавайте такі декоративні елементи, як рушники, штори, килимки, щоб створити затишок.

Ергономіка

Забезпечте зручність користування всією сантехнікою й аксесуарами. Розмістіть робочі зони з урахуванням ваших звичок і потреб.

Водонепроникність

Важливо герметизувати з’єднання між ванною, душем і стінами, щоб уникнути протікань.

Системи енергозбереження

Розгляньте встановлення енергоощадних систем опалення й освітлення.

Намагайтеся дотримуватися плану та бюджету і не соромтеся звертатися по пораду до фахівців у галузі ремонту.

ЦІНОУТВОРЕННЯ: ВІД ЧОГО ЗАЛЕЖИТЬ ЦІНА КВАДРАТНОГО МЕТРА

ЖК «Америка», м. Львів

Вартість помешкання – найголовніший фактор, що впливає на фінальне рішення під час купівлі житла. А ось як формується ціна за квадратний метр і як не переплачувати, розкажемо далі.

ВИЗНАЧАЛЬНІ КРИТЕРІЇ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ФОРМУВАННЯ ЦІНИ

  • Клас житла – один із перших критеріїв, на який радимо звернути увагу. Вартість однакових за розміром квартир у будинках різних класів може відрізнятися в рази, навіть якщо будинки розташовані поряд.
  • Локація – особливості району, його престижність, наявність розвиненої зовнішньої інфраструктури, зупинки громадського транспорту, промислових об’єктів, парків, установ поруч.
  • Ступінь готовності – вартість квадратних метрів в об’єкті на стадії котловану чи в уже зданому в експлуатацію будинку може відрізнятися на 30-40%.
  • Технологія будівництва та планування – обов’язково звертайте увагу на те, з чого збудовано ваш будинок, а ще на якість утеплення. Також ціна квартир зі зручним розташуванням кімнат може бути трохи вища ніж вартість помешкання з менш зручною конфігурацією. На ціну квадратного метра ще впливає розташування квартири в будинку. Житло на перших і верхніх поверхах часто обходиться дешевше.

ДОДАТКОВІ КРИТЕРІЇ

ЖК Forward, м. Київ

Що краще будинок пристосований для комфорту та безпеки мешканців, то вищою буде вартість квадратного метра. До важливих чинників також належать:

  • вид із вікна;
  • кількість ліфтів;
  • встановлене відеоспостереження й охорона території;
  • наявність критих, гостьових і підземних паркінгів;
  • облаштованість двору;
  • розвинена внутрішня інфраструктура – ресторани, фітнес-центри, басейни, дитячі садки й інші об’єкти інфраструктури безпосередньо в комплексі.

Звертайте також увагу на сезонні коливання вартості. Зазвичай узимку ціни завжди трохи нижчі, ніж навесні чи влітку.

Вибираючи нерухомість, важливо враховувати всі ці аспекти та ретельно досліджувати ринок.

ВИСНОВОК

ЖК Riel City, м. Львів

Усе складається з деталей – від вартості квадратного метра до комфортного проживання в квартирі, яке забезпечують продумані й облаштовані життєві простори. А ще ми точно знаємо, що ідеальний вибір помешкання для життя починається з правильного вибору забудовника, якому варто довірити здійснення вашої мрії!

Приєднуйтеся до РІЕЛ – і насолоджуйтеся власним вибором багато років поспіль! Адже ми будуємо краще!

Також нагадуємо, що РІЕЛ – акредитований партнер державної іпотечної програми «єОселя» і має у своєму арсеналі помешкання різного ступеня готовності в Києві та Львові, які доступні для купівлі.

Ваша КН РІЕЛ

П’ятнадцятий номер вже доступний для скачування!

Видання «Академія РІЕЛ» – онлайн-дайджест корисних порад від вашого девелопера, мета створення якого – ділитися досвідом із вами про те, як діяти у різних ситуаціях, пов’язаних із нерухомістю!

Дякуємо, що залишаєтеся з РІЕЛ!

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.