До всіх новин

«Нові будівельні норми покращили умови придбання нерухомості» – Ростислав Мельник

26 лютого 2024

Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник вважає, що нові державні будівельні норми (ДБН) покращують умови для покупців нерухомості. Про це він сказав в інтерв'ю у випуску програми «Площа Ринок», що виходить на YouTube-каналі РІЕЛ.

«Не так давно вступив в дію новий ДБН. Тепер всі об'єкти, які зараз отримуватимуть дозволи, мають бути за новими нормами. Там повинні бути запроєктовані бомбосховища з певними характеристиками або приміщення подвійного призначення. Там не лише безпекові нововведення, а й вимоги щодо покращення доступності для маломобільних людей. І ще ряд інших змін», – зазначив Мельник.

Також внесено зміни до містобудівного законодавства, що зобов'язують забудовників реєструвати майбутній об'єкт нерухомості (МОН).

«Покупець вже фактично купує МОН, який нотаріально засвідчений. Його статус можна відслідковувати онлайн,  щоб виключити будь-яку можливість застави чи інших непорозумінь. Забудовник зобов'язаний віддавати резерви для покращення гарантій покупцям. Крім того, забудовник не може змінювати поверховість, кількість квартир тощо. Тобто для клієнта це класна опція за якою він має більші гарантії і безпеки», – додав Ростислав Мельник.

І ще однією перевагою є те, що об'єкт стає більш якісним предметом застави для банків, які надають кредити на покупку житла.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.