До всіх новин

Корпорація Нерухомості РІЕЛ долучається до програми «єВідновлення»

16 листопада 2023

КН РІЕЛ підписала Меморандум для участі в програмі «єВідновлення», який було презентовано Міністерством розвитку громад і територій. Таким чином компанія підтвердила свій намір працювати пліч-о-пліч із державою над забезпеченням українців, які постраждали від російської агресії, якісним та комфортним житлом.

«Відтепер ми зможемо приймати, як розрахунок за квадратні метри – житлові сертифікати, які громадяни отримають від держави в якості компенсації за зруйноване житло», – пояснює механізм програми Генеральний директор КН РІЕЛ Ростислав Мельник.

Програма «єВідновлення» – це компенсації українцям за повністю зруйноване або пошкоджене через бойові дії житло. Вона стартувала в Україні 10 травня 2023 року. Спочатку отримати можна було максимум 200 тисяч гривень і витратити виключно на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми. З 1 серпня програму розширили, і в якості компенсації пропонується житловий сертифікат, який можна інвестувати в майбутню нерухомість, або ж придбати квартиру чи будинок на первинному, чи вторинному ринку без регіонального обмеження.

Важливо: отримати компенсацію зможуть одноосібні власники житла, яке:

  • зруйноване через бойові дії після 24 лютого;
  • не підлягає відновленню;
  • розміщене на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій;
  • право власності на нього є в Державному реєстрі речових прав.

Для того, щоб скористатися цією ініціативою, потрібно подати інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно, якщо до цього ще не було подане. Потім подати заяву на отримання компенсації, скориставшись послугою «єВідновлення» в застосунку «Дія».

За інформацією урядовців на середину листопада 2023 року вже сформовано 519 житлових сертифікатів на загальну суму в 1,1 млрд гривень. Середня сума одного сертифікату складає 2,121 млн гривень. Ці кошти учасники програми можуть витратити тільки на придбання житла, причому це може бути квартира у будь-якому місті України.  

Якщо ви зацікавлені в придбанні сучасного помешкання від РІЕЛ через програму «єВідновлення» у Львові чи Києві, за цим посиланням ви знайдете детальний алгоритм дій.  

Більше деталей дізнавайтеся у відділах продажу Корпорації Нерухомості РІЕЛ. Контакти ви знайдете тут.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.