До всіх новин

Корпорація РІЕЛ з Львівським ІТ Кластером тестуватимуть журналістів на COVID-19

15 квітня 2020

Корпорація РІЕЛ та Львівський ІТ Кластер нададуть 500 експрес-тестів для тестування журналістів Львова на COVID-19, адже більшість журналістів, кореспондентів та фотографів продовжують виконувати свої професійні обов’язки під час карантину. Зокрема, журналісти контактують з медичним персоналом, відвідують екстрені прес-конференції, знімають відеосюжети в медзакладах та фоторепортажі, беруть інтерв’ю, для того аби оперативно інформувати про найактуальніші події усіх нас.

«Ми всі сфокусувались на допомозі медикам, незахищеним верствам населення, але забули, що багато хто так само працює поруч із вірусом і наражає себе на небезпеку. Та саме їх робота нам допомагає бути вчасно пронформованими та залишатись в курсі подій кожну хвилину. Наші журналісти також потребують допомоги та особливої уваги. Тому корпорація РІЕЛ спільно зі Львівським ІТ Кластером вирішили закупити партію тестів на COVID-19, щоб протестувати наших львівських журналістів.» - розповів президент Корпорації нерухомості РІЕЛ Ростислав Мельник.

«Від самого початку запуску нашого проекту United for health та масового тестування населення, ми визначили що найпершими тестувати потрібно людей із симптомами та тих, хто повернувся з-за кордону, а також медиків. Проте ми забули про тих, хто зараз особливо посилено працює «в полі» - журналістів. Компанія РІЕЛ проявила таку ініціативу, а ми не могли її не підтримати і спільно з ними виділяємо для цього тести, закуплені в межах проекту» - Розповідає Степан Веселовський, СЕО, Львівський ІТ Кластер.

Найважливішим є те, аби в першу чергу тестування пройшли дійсно ті журналісти та фотокореспонденти, які щодня комунікують та зустрічаються з великою кількістю людей, працюють не з дому чи не виходячи з офісу. Тому, просимо керівників львівських засобів масової інформації зареєструватися за цієї формою, якщо у вашому медіа є такі журналісти, які потребують здачі експрес-тесту. Тестування журналістів здійснюватиме Львівська міська рада, початок тестування - 21 квітня. Журналіст при собі має мати документи, що посвідчують особу та посвідчення журналіста.

«Львівська міська рада щиро вдячна усім установам, благодійним фондам, громадським організаціям та підприємцям, котрі сьогодні допомагають у боротьбі з коронавірусом. Ми знаємо, що ліків від коронавірусу не існує, тому дотримання умов карантину, ізоляція та максимальне тестування - це єдиний спосіб не допустити в Україні такої ситуації, яку ми спостерігаємо у деяких країнах світу. Звичайно, експрес-тест - це не стовідсоткова гарантія тощо, що людина інфікована чи не інфікована, але це дає можливість розуміти загальну епідситуацію в місті. Журналісти - серед категорії осіб, які часто контактують з великою кількістю людей, тому також повинні подбати про своє здоров'я та здоров’я інших», - коментує Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

У випадку додаткових запитань, звертайтесь за цими контактами: testcovid19.riel.itcluster@gmail.com

Наталія Дубан, +380504319090.

Нагадаємо, проект Львівського ІТ Кластеру United for health має на меті протестувати якнайбільшу кількість людей у місті та області. До закупівлі експрес-тестів на COVID-19 може долучитися кожен, перейшовши за посиланням.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.