До переліку блогу

На якому поверсі найкраще купувати квартиру в новобудові

15 квітня 2021

Купівля нової квартири потребує відповідей на багато запитань. Одне з них дуже прозаїчне, але багато покупців житла про нього часто забувають. Отже, на якому поверсі найкраще купувати квартиру в новобудові?

Спробуємо відповісти на це запитання в нашій статті.

Нижні, середні або верхні поверхи: плюси та мінуси

Вибір квартири – це рішення на багато років. У процесі покупки переважно зважають лише на основні чинники: розташування, площа, ціна та планування, тоді як нюанс поверху розташування житла зазвичай залишається на другому місці. Це абсолютно помилково, адже розташування впливає як на комфорт проживання, так і на ціну квадратних метрів. Які плюси та мінуси життя на різних поверхах – з’ясуємо докладніше.

ЖК «Америка» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Нижні поверхи

Аргумент на користь квартири на першому поверсі – це сад. Такий варіант ідеальний як для сімей із дітьми, так і для господарів собак. Власна зелена територія дає можливість по-різному її розвивати. Ви можете вибрати садові меблі, мангал, а для дітей зробити мінімайданчик. Що стосується питань безпеки, то, попри загальні побоювання, не варто відмовлятися від перших поверхів. У нових житлових комплексах є власна охорона та цілодобове відеоспостереження. Часто на першому поверсі немає квартир, а житлові приміщення в ЖК починаються тільки з другого поверху, тоді як на першому розташовуються приміщення комерційні та службові. У такому випадку можна вибрати другий чи третій поверх.  

Перевага життя на нижніх поверхах – не треба підніматися сходами або чекати ліфта, щоб потрапити в квартиру. Це зокрема важливо для батьків із маленькими дітьми і людей у віці. Доставка будматеріалів, меблів або – на пізнішому етапі – повсякденних покупок, побутової техніки не потребує таких зусиль, як за умови горішніх поверхів. Суттєвий мінус життя на нижніх поверхах – більше трафіку на сходах і шуму зовні, особливо для квартир, розташованих поруч із головним входом або з пожвавленою вулицею.

ЖК «Компаньйон» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Середні поверхи

Квартири на четвертому, п'ятому і шостому поверхах – найпопулярніші серед покупців, і в цьому немає нічого дивного. Вони зверху і знизу опалюються сусідніми приміщеннями, тому в них тепліше, ніж на першому або останньому поверсі, що дає можливість трохи заощадити на опаленні в зимовий період. Сюди потрапляє більше світла, порівняно з першим поверхом, і менше шуму зовні. Заносити до квартири покупки не так важко, як на горішніх поверхах, що особливо важливо, якщо будівля без ліфта. Всі ці фактори зумовлюють високий попит на приміщення на проміжних поверхах.

ЖК Riel City від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Верхні поверхи  

Квартира на останньому поверсі – рішення, що має своїх прихильників. Насамперед це житло вибирають ті, хто любить світлі кімнати з великою кількістю світла, меншим шумом із вулиці, а часто й красивими видами на околиці. Якщо будівля не стоїть близько до іншої, затінювати вікна не доведеться. Крім того, в квартирі на останньому поверсі новобудови є цікаві архітектурні рішення – великі тераси або тераси на даху.

Однак необхідність підніматися сходами на горішній поверх у випадку відмови ліфта може відлякати багатьох покупців, які шукають квартиру мрії, зокрема сім'ї з маленькими дітьми, а також людей похилого віку. Найчастіше квартири на верхніх поверхах дешевші, ніж квартири на проміжних, проте спершу варто перевірити стан покрівлі будинку, хоча для новобудов це не є обов'язковим.

На якому поверсі найкраще жити? Відповідь залежить від ваших індивідуальних переваг. Комусь сподобається прекрасна панорама міста з вікон верхніх поверхів, комусь більше до душі сад за вікнами та можливість не користуватися ліфтом. Немає значення, який поверх ви виберете для купівлі квартири в новобудові, можете не сумніватися, що висока якість житла не залежить від відстані до землі.

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.