До переліку блогу

КН РІЕЛ: «Як ми долали наслідки ракетного обстрілу нашого ЖК». Частина перша

16 серпня 2022

Евакуація

Війна залишає болючі рани, закарбовуючи їх у нашій свідомості. Нажаль, в історії КН РІЕЛ назавжди залишаться власні страшні спогади – 28 квітня та 26 червня 2022 року, коли росія ракетами обстріляла житловий комплекс «Львівський Квартал», що у Києві.

Із перших годин після ракетного обстрілу росією нашого ЖК, ми сьогодні допомагаємо мешканцям ЖК «Львівський Квартал», що у Києві. в серії публікацій ми розповімо про те, яким шляхом пішла компанія і що було зроблено для відновлення будинків, в які влучили ворожі ракети.

28 квітня 2022 року ворожа ракета поцілила у сьомий будинок «Львівського Кварталу». В той страшний ранок в будівлі було понад 30 людей.

Багатьох мешканців наші співробітники, які були на місці раніше рятувальників, евакуювали на вулицю. З обладнання підрядників, яке використовувалось для будівельних робіт, замість зруйнованих сходів зробили тимчасовий перехід, за допомогою якого й спускали мешканців і виводили їх з будинку. Власне, до приїзду рятувальників, більшість людей з будинку було виведено, тих, хто не міг вибратися, вже виводили мнсники.

Постраждалими займалися медики, правоохоронці працювали на об’єкті. В той же час працівники продовжували обдзвонювали усіх мешканців, щоб уточнити хто і де знаходиться, чи виїхали вони, чи був хтось у квартирі.

Потім сталося 26 червня – приліт «високоточної ракети» прямісінько у сусідній, третій будинок цього ж комплексу.

В момент прильоту там перебувало близько 50 людей, всі вони вийшли на вулицю хто у чому. Наша команда одразу ж в офісі сервісного відділу (на території ЖК), облаштувала тимчасовий пункт перебування для мешканців.

Люди там перебували майже добу. Вже буквально за годину після прильоту волонтери роздавали воду рятувальникам і допомагали мешканцям -  привезли їм сніданки і обіди. Далі працівники компанії зібрали людей, склали списки хто перебував у будинку на момент прильоту і де перебуває після цього. Робота велася неперервно добу. І наступного дня у компанії вже знали де перебували усі мешканці під час атаки на будинок.

Частина команди була постійно в комунікації з представниками влади. Весь час обговорювали необхідність включення будинків в першочерговий перелік на відновлення, адже вони були заселені і людям потрібне житло.

Проте найстрашніше – це загиблі, які були і в першому і в другому випадках ракетних обстрілів. Життя, які уже не повернути. Ми щиро співчуваємо їхнім родичам та близьким!

Передзвонимо, проконсультуємо, підберемо найкращі варіанти
Номер телефону *
Дякуємо за Вашу заявку! Ми зв'яжемось з вами найближчим часом.