К списку блога

Студія або однокімнатна квартира традиційного планування: як вибрати житло мрії?

19 июня 2024

Проаналiзувавши сучасний ринок нерухомості, можна побачити, що найбільшим попитом користуються невеликі помешкання. Люди віддають перевагу однокімнатним варіантам або ж ще одній цікавій альтернативі — це квартира-студія. Пояснити попит саме на такі пропозиції можна тим, що вони мають привабливішу вартість, також більшість людей вважає: краще невелике, зате своє. До того ж, забудовники, такі як КН РІЕЛ, пропонують широкий асортимент такого типу квартир у своїх новозведених будинках.

Розмірковуючи над тим, що краще вибрати — однокімнатну чи студію, — слід орієнтуватися на кілька параметрів. Ціновий фактор практично однаковий у цих двох варіантів, те саме можна сказати й про площу. Проте виникає запитання: як бути з іншими особливостями? Адже придбання власного житла — відповідальний процес, слід добре подумати та проаналізувати всі моменти, щоб вибрати те, що підходить саме вам. У цій статті читачі дізнаються, як вибрати квартиру, що краще — однокімнатна чи студія, на які аспекти слід орієнтуватися, щоб бути на всі сто задоволеними й повноцінно насолоджуватися власним житлом.

Особливості квартири-студії

Квартира-студія — це помешкання без внутрішніх стін. Зазвичай вона має квадратне планування, а зони відпочинку, обідня, робоча не відокремлені одна від одної фізично збудованою стіною, винятком у такому випадку буде лише ванна кімната. Для облаштування такого помешкання застосовується техніка зонування, правильного розміщення меблів, вдале використання кольорів.

Попри те, що більшість варіантів таких квартир має саме квадратне планування, є ще прямокутне, також можливі й індивідуальні пропозиції. Є варіанти з одним або двома вікнами, у деяких випадках навіть передбачений невеликий балкон-лоджія.

Серед основних переваг такого типу помешкання:

  • Ціна. Хоча і вважається, що однокімнатні та студії мають +/– однакову вартість, проте останні все ж таки дешевші. Пов'язано це з тим, що квадратура буде меншою на 5-10 м2.
  • Відсутність стін. Для декого це може бути недоліком, проте такий формат є справді вигідним. Відкритий простір дає можливість зонувати помешкання під власні потреби й уподобання, використовуючи кожен сантиметр вільного простору.
  • Студію можна порівняти з чистим полотном для художника. Оформлення залежить від того, що хоче бачити людина у своєму приміщенні, від того, яке розташування передбачив дизайнер. Вдале планування допоможе створити справжній затишок.
  • Візуальний простір. Попри те, що площа такого помешкання становить 27-30 м2, в ній ніколи не буде тісно.
  • Економія під час ремонту та меблювання. Невелика площа дає змогу суттєво заощадити, вам не доведеться шукати компромісів.

Як бачите, однокімнатні квартири-студіо мають доволі багато переваг, що й робить їх привабливими для покупців.  

Недоліки студії

Попри велику кількість привабливих особливостей і переваг, усе ж таки квартири-студії мають і низку недоліків, на які слід зважати під час вибору житла. Серед основних мінусів можна назвати такі:

  • Звуки та запахи. Відсутність стін гарно виконує завдання розширення простору, проте візуальне зонування або ж умовні перепони у вигляді тканини не можуть розв'язати проблему з запахами та шумом. Коли ви будете куховарити, то запахи поширюватимуться по всій квартирі.
  • Відсутність особистого простору. Особливо це відчувається в тих випадках, коли в квартирі живуть кілька людей. Ви не можете усамітнитися, коли це потрібно, і подібні ситуації можуть спричинити психологічні проблеми.
  • Бракує природного освітлення. Такий недолік пов'язаний із тим, що в більшості випадків студії мають лише одне вікно. Це дійсно може створити проблему з достатньою кількістю сонячного світла в приміщенні.

На такі особливості також слід зважати, вибираючи квартиру-студію, щоб потім не було несподіванок.

Коли варто вибирати однокімнатну квартиру?

Студії з невеликою квадратурою підходять для комфортного проживання однієї людини. Ділити її на двох незручно через відсутність особистого простору. Інша ситуація складається в однокімнатних квартирах. Такі варіанти більш вигідні через наявність окремо виділеної кухні. Якщо вона простора, то її додатково можна зробити житловим приміщенням. Такі питання вирішують за допомогою складаних меблів і вдалої організації власного простору.

Навіть найменші однокімнатні квартири мають балкон або лоджію, які можна утеплити й облаштувати там додаткову кімнату для роботи чи відпочинку. Площа ванних кімнат також збільшена, тож там можна встановити пральну машину, і таким чином зекономити трохи вільного місця на кухні. Тут є багато факторів, що за умови вдалого планування дають можливість забезпечити доволі комфортне життя кільком людям, навіть якщо в них різний ритм життя.  

Однокімнатні квартири від Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Бажаєте придбати якісну однокімнатну квартиру з гарним плануванням? Тоді варто розглянути варіанти від забудовника КН РІЕЛ. Він пропонує квартири в новобудовах у Львові та Києві, вони вирізняються стильним дизайном будівель, якісними матеріалами. Ви можете придбати житло в уже зданому будинку або ж вибрати варіант на стадії будівництва. У каталозі запропоновані варіанти різної квадратури, тому ваша однокімнатна може бути різного розміру — вибирайте ту, що підходить саме вам.  

Висновок

На перший погляд, студії й однокімнатні квартири мають багато спільного, та водночас є й багато відмінностей. Для когось вигідним варіантом стане саме студія, а хтось віддасть перевагу однокімнатній квартирі. В будь-якому випадку слід вибирати якісного, перевіреного забудовника, в якому можна бути впевненим. Тому у Львові та Києві віддають перевагу Корпорації Нерухомості РІЕЛ, яка працює з 2003 року та стала справжнім лідером у своїй галузі.

Перезвоним, проконсультируем, подберем лучшие варианты
Телефонный номер *
Спасибо за Вашу заявку! Мы свяжемся с вами в ближайшее время.